Lut Dillen: De steunpilaar voor kinderen en hun groei

Kalmthout - Binnen onze scholengroep staat Lut Dillen bekend als een toegewijde medewerker op de personeelsdienst. Er schuilt echter ook een gepassioneerde coach in haar, gericht op de ontwikkeling van kinderen én hun ouders. Haar benadering biedt een warme haven voor diegenen die op zoek zijn naar persoonlijke groei en het verkennen van hun grenzen op een positieve manier al werkt ze liefst met kinderen en hun omgeving. We spraken met Lut over haar drijfveren, aanpak, en visie. 

Een inspirerende reis naar kindertherapie 

Lut begon haar reis als therapeut uit een persoonlijke noodzaak. Haar dochter is hoogbegaafd en kreeg met heel wat uitdagingen te maken. Lut wilde haar dochter ten volle ondersteunen en besloot zich meer te verdiepen in de materie. Deze ervaring opende haar ogen voor de complexe wereld van kinderpsychologie en persoonlijke ontwikkeling. "Ik rolde met een open blik in de wereld van hoogbegaafdheid en NLP (neuro-linguïstisch programmeren). Mijn interesse in de menselijke psyche bleef groeien en ik besloot me verder te verdiepen en kindercoach te worden", vertelt Lut.  

Een vat vol kennis 

Dat ze heel leergierig is, was jullie vast al opgevallen. Ondertussen heeft ze een resem aan bijscholingen en opleidingen in de vingers, waarmee ze haar vaardigheden verfijnde om kinderen en hun ouders nog beter te kunnen ondersteunen. Als je eens een babbeltje met haar doet, hoor je verschillende benaderingen en theorieën die haar inspireerden en die ze verinnerlijkte om haar eigen aanpak te creëren, en die is op maat van elke persoon. Met dat brede gamma kan ze iedereen coachen: haar specialiteiten liggen voornamelijk bij bewustwording, familie-opstellingen, begaafdheid en rouw en verlies. 

Eén van die inspiraties in Lut’s werk is de positieve psychologie, die benadrukt het belang van het kijken naar wat er wél is, in plaats van wat er ontbreekt. "Door de aandacht te richten op de sterke punten van een kind, kunnen we hun zelfvertrouwen en veerkracht vergroten, waardoor ze beter uitgerust zijn om de uitdagingen van het leven aan te gaan," legt ze enthousiast uit. 

Nog een stokpaardje van Lut is de talentbenadering. "In mijn sessies met kinderen breng ik de talenten van elk kind naar de voorgrond, geïnspireerd door de inzichten van Luk Dewulf. Zijn visie dat ieder kind unieke talenten heeft die (h)erkend en gewaardeerd moeten worden, resoneert diep met mijn werk. Door kinderen te helpen hun eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen, stimuleer ik hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn.” 

Daarnaast is Lut ook één van de begeleiders van de training ‘Blij met mij!’ in Brasschaat, die kinderen én ouders begeleidt. In deze wekelijkse samenkomsten faciliteert ze positieve interacties binnen gezinnen en waarbij de nadruk ligt op communicatie en het begrijpen van elkaars emotionele taal over wat er zich vanbinnen afspeelt. "Het is belangrijk dat gezinnen dezelfde taal spreken, zodat ze effectief met elkaar kunnen communiceren en elkaar kunnen ondersteunen," zegt Lut

Luts toewijding aan het welzijn van kinderen en hun families maakt haar een onschatbare bron van inspiratie. "Mijn droom is om kinderen zodanig te begeleiden dat ze uiteindelijk zichzelf zo goed kennen dat ze weten hoe ze hun eigen uitdagingen kunnen aanpakken," zegt ze. Dat kunnen we alleen maar toejuichen, Lut! 

Interesse in haar aanpak of op zoek naar een gepaste begeleiding? Spreek Lut gerust aan, of neem rechtstreeks contact op.  

 

Vorige
Vorige

Vennebos op buitenlands schoolbezoek

Volgende
Volgende

Sport na school brengt leerlingen in beweging