Greet Claus: ook na haar pensioen een onmisbare kracht

Zoersel – Pensioen betekent voor velen rust en ontspanning, maar voor Greet Claus, voormalig leerkracht godsdienst op Basisschool Klim-Op, luidde het juist een nieuw, actief hoofdstuk in. Terug op haar geliefde basisschool, vult ze haar dagen met vrijwilligerswerk en blijft ze een baken van inspiratie voor zowel leerlingen als collega's. 

Toen Greet vijf jaar geleden met pensioen ging, wist ze één ding zeker: ze wilde zich blijven inzetten voor de maatschappij. Naast haar engagement bij de parochie van Zoersel/Malle, kwam ook Basisschool Klim-Op snel weer op haar pad. "Na mijn pensioen wilde ik iets betekenen, me nuttig maken," vertelt Greet. Een uitnodiging van directrice Birgit om een vriendenkringvergadering bij te wonen, was alles wat nodig was om haar hart weer sneller te doen kloppen voor Klim-Op. Ondertussen is ze voorzitter van die vriendenkring en een onmisbare schakel op de school.  

Greet's rol op Klim-Op is veelzijdig: ze begeleidt jaarlijks mee de meerdaagse GWP’s met de vierde- en zesdejaars, leidt de vriendenkring & oudervereniging, en zet zich, samen met de andere leden van OV/VK, in voor hartverwarmende initiatieven zoals koffiemomenten voor de ouders, het paasontbijt, een lunch, aan het begin van het schooljaar, voor het team. Ze springt zelfs bij als leerkracht wanneer nodig. "Als ze bellen en ik heb tijd, sta ik klaar. Dat hoort bij mijn engagement," zegt ze met overtuiging.  

Haar aanwezigheid op school is onmiskenbaar. Leerlingen groeten haar enthousiast en delen hun verhalen - een teken van de diepe band die Greet in al die jaren met iedereen op Klim-Op heeft gesmeed.   

Met de jaren zag Greet het onderwijslandschap veranderen, en niet altijd ten goede. De druk nam toe, de digitale wereld eiste zijn tol. Maar Greet ziet het als haar missie om de positieve sfeer op Klim-Op te behouden. "Er gaat niets boven de verbinding die ontstaat wanneer we met het hele team samen zijn," zegt ze, verwijzend naar de diverse samenkomsten die worden georganiseerd "Ik heb altijd van deze plek gehouden, en die warmte wil ik vasthouden." 

Juf Lena beaamt Greet’s waarde voor het hele schoolteam: "Greet is echt een “schatteke”. Alles wat ze doet, doet ze voor de school." Juf Lena vertelt vol trots over hoe Greet, met enkele vrijwilligers, het Nieuwjaars etentje tot in de puntjes heeft voorbereid. Samen houden ze die momenten draaiende.  

Aan jonge leerkrachten geeft Greet nog deze raad: blijf nieuwsgierig, gepassioneerd, en zoek een gezonde balans. "Wees flexibel en toon empathie; dat is de sleutel tot succes," adviseert ze. 

Bedankt Greet! Met jouw inzet, wijsheid, en vooral jouw hart, verrijk je elke dag de omgeving van Klim-Op! 

 

Vorige
Vorige

Science is fun!

Volgende
Volgende

Vennebos op buitenlands schoolbezoek