Tijdreis door de Geschiedenis: "Doorheen de tijd " 

Malle - Op vrijdag 29 maart openden de leerlingen van Didasco van het Atheneum Malle een venster naar het verleden met hun zelfgeschreven toneelstuk ‘Doorheen de tijd’. In een productie, die het resultaat is van een hele voorbereiding, nemen de leerlingen het publiek mee op een reis door verschillende tijdperken: van de prehistorie, over Egypte en Rome, tot het oude Griekenland. 

Ter voorbereiding op dit project, volgden de leerlingen een hele reeks workshops. Zo gaven ze elkaar les over een onderwerp van de verschillende tijdperken, dompelden ze zich een hele dag onder in de prehistorie onder begeleiding van een archeotolk en kwam er een scenariste spreken hoe je een toneelstuk schrijft en speelt. Daarnaast hebben ze met veel creativiteit gewerkt aan het ontwerpen en maken van het decor, hun kledij en de attributen. 

Het toneelstuk zelf vertelt het avontuur van Roberto, een archeoloog met een droom om een museum te openen met allemaal voorwerpen uit het verleden. Roberto reist in een teletijdmachine door tijd en ruimte om de meest fascinerende voorwerpen uit de prehistorie, het oude nabije Oosten en de klassieke oudheid te ontdekken en te verzamelen. 

"We zijn ongelooflijk trots op onze leerlingen," zegt Isabel De Vooght, leerkracht op Didasco en bezieler van dit project. "Ze hebben niet alleen een diepere waardering voor de geschiedenis ontwikkeld, maar hebben ook geleerd hoe ze samen een complex project van deze omvang kunnen realiseren. Dit toneelstuk is het bewijs van hun harde werk, creativiteit, en teamgeest." 

Vorige
Vorige

Een eigen snoezelruimte voor MPI Zonnebos

Volgende
Volgende

Minister Verlinden leest voor over Angela Merkel en andere ‘rebelse meisjes’